Drugi sastanak organizacija civilnog drustva koje se bave ruralnim razvojem

Drugi sastanak organizacija civilnog drustva koje se bave ruralnim razvojem

U organizaciji CNVP-a i RRA BKP, u četvrtak 01-og marta u Bijelom Polju održan je drugi sastanak sa organizacijama iz regiona koje se bave temama ruralnog razvoja. Ovaj događaj predstavlja nastavak nastojanja projektnog tima da u projekat uključi što veći broj aktivnih organizacija iz regiona koje će pružiti svoj doprinos ciljevima i aktivnostima prezentovanim tokom sastanka.

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizacija koje se bave pitanjima razvoja poljoprivrede, turizma i zaštite životne sredine. U otvorenoj diskusiji, učesnici su jednoglasno podržali ideju o uspostavljanju medjusobnog dijaloga kao važnog preduslova za ostvarivanje napredka u pomenutim oblastima.

Kao naročito značajna istaknuta je potreba za institucionalnim djelovanjem kroz udruženu akciju organizacija civilnog društva. Učesnici su prepoznali potrebu za izgradnjom sopstvenih kapaciteta kako bi na kvalitetan način mogli izvršiti uticaj na postojeće politike u oblasti ruralnog razvoja.

Najavljene su radionice koje će se organizovati u cilju izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva a poziv za učešće biće upućen kako učesnicima sastanka tako i širem krugu organizacija koje nisu prisustvovale početnim sastancima.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *