Tematske radionice održane u tri crnogorska regiona

Tematske radionice održane u tri crnogorska regiona

U okviru projekta “Ruralni razvoj vođen ruralnim organizacijama civilnog društva” održane su tri tematske radionice u tri regiona Crne Gore: u južnom – Tivtu (14.12.2019), u sjevernom – BijelomPolju (18.12.2019) i centaralnom – Podgorici (27.12.2019).Na radionicama su predstavljeni rezultati istraživanja o ruralnim zajednicama, koje je sprovedeno u okviru projekta.

Istraživanjem je obuhvaćeno 1000 domaćinstava sa ukupno 4387 članova, odnosno stanovnika ruralnih područja.Upitnik  je sadržao 50 pitanja koja su podijeljena u nekoliko tematskih cjelina: osnovni podaci o domaćinstvima, poljoprivredne djelatnosti, druge djelatnosti u ruralnim područjima, infrastruktura, pristup obrazovanju, zdravstvena zaštita, javne usluge, kulturni i društveni sadržaji i opšti stavovi i mišljenja o perspektivama razvoja ruralnih područja.

Nakon prezentacije dobijenih rezultata učesnici su podjeljeni u grupe, gdje su dodatno razmatrani rezultati anketnih istraživanja. Učesnici su mapirali i razmatrali najveće problem koji su prisutni u ruralnim područjima, a takođe i davali prijedloge za njihova rješavanja.

Rezultati sa ovih radionica će poslužiti kao material za definisanje tema koje će se obrađivati tokom Ruralnog parlamenta.

Tematskim radionicama je prisustvovalo oko 70 učesnika iz oblasti civilnog sektora, lokalnih samouprava i privatnog sektora.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *