TRENING: “JAČANJE ISTRAŽIVAČKIH KAPACITETA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA KOJE SE BAVE RURALNIM RAZVOJEM“

TRENING: “JAČANJE ISTRAŽIVAČKIH KAPACITETA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA KOJE SE BAVE RURALNIM RAZVOJEM“

U okviru EU projekta „Ruralni razvoj vođen ruralnim organizacijama civilnog društva“ održani su jednodnevni treninzi  u Beranama (19 April) i Podgorici (22. April) na temu:

„ Razvoj istraživačkih kapaciteta organizacija civilnog društva koje se bave temama ruralnog razvoja “

Treninge su pohađali predstavnici nevladinih organizacija, poljoprivrednih proizvođača i klasterskih udruženja.

Cilj treninga bio je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za istraživanje politika i regulativa relevantnih za teme ruralnog razvoja i kreiranje dokumenata koji obradjuju ove teme. Ova radionica predstavlja nastavak aktivnosti navedenog projekta i za cilj ima efikasnije uticanje organizacija civilnog društva na kreiranje i sprovođenje politika ruralnog razvoja.

Učesnicima radionica predstavljeni su konkretni koraci u istraživanju politika i legislative vezanih za rurani razvoj odnosno predstavljene tehnike izrade komunikacionih alata kojima organizacije mogu uticati na donosioce odluka u ovom sektoru.

Kao nastavak ove težnje, u periodu nakon održavanja radionice, učesnicima je ponudjena saradnja i mentorstvo u izradi tzv “sažetaka politike” (eng.policy brief), dokumenata kojima se obradjuju teme koje su učesnici odabrali kao relevantne za njihov dalji rad.

Projekat je finansijski podržan od strane Europske unije sa učešćem Ministarstva javne uparave , a sprovodi CNVP – Organizacija za povezivanje prirodnih resursa i ljudi, kao i partnerske organizacije RDA BK&P-  Regionalna razvojna agencija za Bjelasicu, Komove I Prokletije I Unija stočarskih proizvođača Crne Gore.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *