Završen projekat „ Jača ruralna zajednica – razvijenije društvo“

Završen projekat „ Jača ruralna zajednica – razvijenije društvo“

NVO „Sjeverna zemlja“ iz Berana i NVO „Centar za seoski razvoj“ iz Petnjice su završili realizaciju šestomjesečnog projekta „Jača ruralna zajednica – razvijenije društvo“, sredstvima projekta Fondacije za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi (CNVP) „Ruralni razvoj vođen ruralnim organizacija civilnog društva“, koji je finansiran od strane Evropske unije, a kofinansiran sredstvima Ministarstva javne uprave.

Početkom septembra se održao dvodnevni trening za 20 predstavnika ruralnih NVO i poljoprivrednika, na temu ruralnog razvoja, strateškog planiranja i javnog zagovaranja. Trening je držao gosp. Ratko Bataković.

Potom je održana panel diskusija u Petnjici, u kojoj su učesnici biti ruralne organizacije, lokalna uprava, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i poljoprivrednici/gazdinstva, na temu: Pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji i obaveze koje u tom procesu prelaze u nadležnost lokalnih samouprava, u domenu Poljoprivreda i ruralni razvoj.

Rezultati projekta su potom bili predstavljeni na Završnoj konferenciji, koja je bila sastavni dio Prvog  međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti na sjeveru Crne Gore, u organizacji Opštine Berane i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. Poseban akcenat je stavljen na prezentaciju Nacrta strateškog plana ruralnog razvoja opštine Berane, koji je urađen u sklopu ovog projekta.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljena. Required fields are marked *